انتقاد نشریه فناوران اطلاعات از تهدید میزبانان وب توسط نظام صنف رایانه‌ای تهران

nezam_senf_fanavarروزنامه فناوران اطلاعات در یادداشتی به قلم شاهرخ انوشیروانی، تحت عنوان “تبعات اجبار به عضویت در نصر” نسبت به رویکرد و برخورد این صنف با هدف جذب اعضا انتقاد کرده است. لازم به ذکر است پیش از این مهرداد سیجانی رئیس کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، میزبانان وب را تهدید کرده بود که در صورت عدم رعایت شرایط مصوب(  اخیرا” به عنوان حداقل شرایط شرکت میزبانی وب منتشر شده است) به عنوان متخلف با آنان برخورد خواهد شد و از ابزارهای نظیر فیلترینگ استفاده خواهد شد.

به گزارش هاستینگ نیوز، بعد از انتشار این یادداشت، روابط عمومی  نصر نیز نسبت به این یادداشت واکنش نشان داده و جوابیه ای نیز ارسال نموده که در این جوابیه نصر با انقاد از شخص نویسنده، بدون پاسخ به ابهامات به وجود آمده اقدام خود را رعایت قوانین (قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم‌افزار و آیین‌نامه مصوب هیات وزیران (۲۴/۴/۱۳۸۳)) خوانده و از آن دفاع نموده است. لازم به ذکر است طبق بندم دوم شرایط این سازمان، شرکت میزبانی وب باید عضو شاخه حقوقی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان مربوطه باشد.

متن یادداشت نشریه فناوران اطلاعات به شرح زیر می باشد:

در نخستین اقدام، به روشی که در مجمع عمومی ‌نصر تهران شرح دادند، با استفاده از فهرست شرکت‌های احراز صلاحیت شده در شورای انفورماتیک، به شرکت‌هایی که عضو سازمان نصر نیستند، اخطار کرده‌اند که ادامه فعالیت آنها بدون عضویت در سازمان، غیرقانونی است. طبیعی است که در این مکاتبات، سهوا فراموش شده که به اطلاع مخاطبان برسد که پرداخت حق عضویت برای اعضای سازمان، اختیاری و داوطلبانه است و جزو شرایط اجباری عضویت نیست. در گام بعدی، سعی شد که شرکت در مناقصات را منوط به عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بکنند که ظاهرا، توفیق حاصل نشده و صرف احراز صلاحیت در شورای انفورماتیک برای شرکت در مناقصات، کافی است.
اخیرا نیز در اقدامی‌ جدید، رییس کمیسیون فضای مجازی سازمان نصر تهران به فعالان حوزه میزبانی وب، یک ماه فرصت داده است که به عضویت سازمان در آیند و تهدید کرده که افرادی که از این دستور سرپیچی کنند، حتی در صورت داشتن مجوز از اتحادیه مربوطه، مورد برخورد قانونی قرار می‌گیرند و سایت‌شان، فیلتر و سپس، سرویس‌دهنده مذکور، مسدود خواهد شد.
صرف‌نظر از شک و تردید در ضمانت اجرایی و توانایی سازمان نصر در به عمل رساندن چنین تهدیداتی، به نظر می‌رسد که به کار بردن چنین لحنی، در شان فعالان حوزه فاوا و تشکل صنفی مرتبط با آنان نیست و هزینه‌های عضوگیری به چنین شیوه قهری، بسیار بیشتر از فواید و مزایای آن است.
مسوولان سازمان نصر تهران باید توجه داشته باشند که با رای اعضای صنف، برای یک دوره سه ساله، متکفل و متصدی این مسوولیت شده‌اند (که نیمی ‌از این دوره هم سپری شده) بنابراین وظیفه‌ای جز خدمت‌گزاری به صنف فاوا برای ایشان متصور نیست و استفاده از ادبیات متواضعانه به جای چنین لحن پرخاش‌گرانه و تحکم‌آمیز بسیار معقول‌تر و مقبول‌تر و حتی برای نیل به مقصودشان، موثرتر و کارسازتر است.
در خاتمه، لازم به ذکر است که یک تشکل بخش خصوصی باید بتواند با تلاش و تدبیر، مزایا و امتیازاتی ملموس، واقعی و مفید برای اعضای خود فراهم کند که افراد، با میل و رغبت، داوطلبانه (نه به جبر و زور) تحت تاثیر جذابیت‌های ایجاد شده و با هدف بهره‌مندی از این محسنات و امکانات، برای عضویت در تشکل مربوطه اقدام کنند وگرنه در مورد تشکل صنفی مردم نهادی که نیازمند استفاده از اهرم تهدید و فشار برای عضو کردن شرکت‌های حوزه صنفی باشد؛ این تردید به وجود می‌آید که اصلا وجود چنین تشکلی، لازم و مفید فایده است یا نه؟

 

متن جوابیه نظام صنف رایانه ای نیز به شرح زیر می باشد:

درپی انتشار یادداشت “تبعات اجبار به عضویت در نصر” که درصفحه ۵ روزنامه فناوران در تاریخ ۲۰/۳/۹۲ به چاپ رسید، نگارنده موضوع ” اقدام سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران برای جذب اعضا” را مدنظر قرار داده‌اند و با بی‌توجهی نسبت به نص صریح قانون ایجاد این تشکل مردم‌نهاد (قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم‌افزار و آیین‌نامه مصوب هیات وزیران (۲۴/۴/۱۳۸۳))، اقدامات سازمان برای پیشبرد اهداف قانونی‌اش را زیر سوال برده‌اند!
نگارنده در ادامه این متن، ضمن تکیه برادبیاتی نامتعارف، که با رابطه و عضویت وی در یک تشکل صنفی کاملا مغایرت دارد، معتقدند سازمان نصر برای جذب اعضا به روش‌های اجباری روی آورده است؛ این درحالی است که رویکرد این تشکل مردمی باتوجه به ضمانت قانونی مجلس شورای اسلامی و بخش‌نامه قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت ، هرگز بر محور تهدید و اجبار نبوده است.

لازم به تاکید و یادآوری است که سیاست اساسی سازمان نصر، طی سال‌هایی که از حیاتش سپری شده، همواره براساس تفاهم، تعامل و نگاه‌داشتن حقوق تک تک اعضا بوده و در ادامه رسالت قانونی‌اش مبنی برحمایت از کسب و کار قانونی اعضا و سامان دهی فعالیت‌های تجاری رایانه‌ای، می‌کوشد با پرهیز از برخوردهای قهری و تکیه بر رویکرد تشویقی، مسیر را برای گردآوری و افزایش همبستگی در خانه‌ای که متعلق به آحاد صنف رایانه‌ است، تسهیل کند.

Share